Welkom op mijn website!

In januari 2018 heb ik met hulp van Edwin de Schipper van ‘Meet It Solutions’ mijn website gemoderniseerd. Ik kan hem van harte aanbevelen, want voor een digibeet zoals ik ben, is zo’n klus geen sinecure. Ik hoop veel mensen met mijn website van dienst te kunnen zijn. Nog niet alles is klaar. Er komen een paar nieuwe onderwerpen bij over o.a. paranormale ervaringen rond de dood en over ikonen. Ook ben ik van plan om een aantal foto’s te publiceren die ik van kunstenaars heb kunnen maken.

Als grote bewonderaar van de Haarlemse kunstenaar Michel van Overbeeke heb ik aan hem een groot deel van mijn website gewijd. Ik ben een groot liefhebber (en verzamelaar) van zijn etsen, die hij tussen 1966 en  2000 heeft gedrukt. Klik met je muis op zijn naam, lees de inleiding en ga daarna naar de sub-map die je wilt openen.

Ook de etsen van Kees Okx, Gerda Smit en Marjan Smit spreken mij bijzonder aan. Vandaar dat je over hen ook het een en ander kunt lezen.

Van 1960 – 1967 was ik als a.s. priesterstudent intern op het Klein Seminarie Hageveld in Heemstede. Ik heb uit die jaren veel foto’s en materiaal bewaard. Ook mocht ik van veel klas- en jaargenoten hun foto’s publiceren. Het vormt – naast een brokje nostalgie – een stukje geschiedenis voor wie daarin is geïnteresseerd.

Ik fotografeer al zo’n 50 jaar – met heel veel plezier. Twee fotoboeken mocht ik voor mijn vakvereniging maken: ‘Vele Gezichten Van Zorg, geestelijke verzorging in Beeld’ en ‘Beelden van Zorg, geestelijke verzorging zichtbaar gemaakt’. Ik vind het leuk om (in de toekomst) thematisch wat van die foto’s te laten zien.

Tenslotte ga ik als em. r.-k. pastoraal werker af en toe voor in een afscheidsviering bij een begrafenis of crematie: altijd een zeer emotioneel gebeuren. Op mijn vierde onderdeel ‘Afscheidsvieringen’ staan mogelijk inspirerende teksten en tips.

Tenslotte hoor ik graag reacties. Misschien kan je een van mijn foto’s gebruiken, heb je opmerkingen over teksten, enzovoort…

Eén antwoord op “Welkom op mijn website!”

  1. Beste Hans,
    Ik las je interessante artikel in het blad van de Vereniging Historisch Amstelveen over Amstelland Ziekenhuis. Voor de gemeente Amstelveen maak ik historische routes. Inmiddels werk ik aan een vierde route die ook langs het ziekenhuis loopt. Daarvoor zoek ik beeldmateriaal, waaronder van de thermometeractie. Heb jij toegang tot dat beeldmateriaal, of kun jij mij helpen aan contactgegevens? Heel fijn als je mij zou kunnen helpen.
    Hartelijke groet,
    Daniel Metz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

51 − = 46