Folders schooljaar 1965 – 1966

Folders schooljaar 1965 – 1966 – mijn vijfde klas

Dit driemanschap hieronder vormde de laatste ‘gamma-klas’ van het seminarie. Enkele leerlingen van de vijfde klas gingen al in Heemstede en Haarlem om een niet gymnasiale opleiding te doen.  Voordeel van ‘Gamma’ was, dat je met een speciale toestemming van de minister tóch theologie kon gaan studeren. Via het Leids Onderwijs Instituut kreeg ik ook een cursus boekhouden.

Subregent Ben van Sante vraagt onze drie-mans-klas hierbij om op het Alverna-klooster een speciale mis (enkele zusters deden hun eeuwige geloften) te dienen. Ik zat tijdens de dienst met mijn neus uitgebreid boven het wierookvat en dat gaf toch een wat licht gevoel in mijn hoofd. (Misschien wel vergelijkbaar met wat ik soms in Amsterdam in mijn studententijd rookte.) Daarna werden we door de zusters met koffie, broodjes en lekkers in de watten gelegd.

Toneel op Hageveld 

Er werd veel aan toneelspel gedaan. tot 1963 / 1964 werden vrouwenrollen door jongens gespeeld of men koos een toneelstuk met louter mannenrollen. Piet de Reus heeft eenmaal geprobeerd mij een rol als oude man te geven in een toneelstuk van Shakespeare. “Knapen, brengt de kastjes aan”, moest ik zeggen. Maar het was geen succes. Ik werd ‘bevorderd’ tot inspiciënt.