Mijn verzameling etsen 1979 – 1990

Mijn verzameling etsen van Michel van Overbeeke

Welkom in de fascinerende ets-wereld  van Michel. Er is geen kunstenaar  zoals hij, die op dezelfde wijze alle hoeken en gaten van het etsen heeft verkend. Als je zijn etsen vanaf 1966 bekijkt zie je een fenomenale ontwikkeling: van autodidact tot meester-drukker.

In deze map komen per jaar de etsen te staan die ik in de loop van de jaren heb verzameld.

Michel van Overbeeke heeft tussen 1966 en 2001 rond de 540 etsen gemaakt: sommige zijn 10 x 10 cm, maar hij maakte ook samengestelde etsen van vele vierkante meters.

Enkele van zijn etsen staan in gedichtenbundels: twee (ongesigneerde) etsen staan in het boekje ‘In zichzelf’, gedichten van Rutger Kopland en in elk van de drie verschillende bundels ‘Het huis en de bomen’ van Jelle Pijpers staat een aparte (ongesigneerde) ets. Zijn handtekening staat wel elders in de gedichtenbundels.

Af en toe haal ik een stapel van zijn etsen uit mijn ladekast en ga is ze ‘lezen’. Er zit zoveel verhaal in zijn etsen. Op zo’n moment voel ik me zó rijk!