Folders schooljaar 1966 – 1967

Folders schooljaar 1966 – 1967 – mijn zesde klas

Hannes Weel had een heuse opera ‘De prinses en de zwijnenhoeder’ geschreven die tweemaal is uitgevoerd. De laatste keer was op ons Laetare-feest voor onze ouders.  De tweede keer had ik ook een rolletje en hele stukken van de opera kan ik nog steeds zó uit mijn hoofd zingen!

Laatste eindexamen Gymnasium Gamma (eigen Hagevelds gymnasiaal eindexamen in 1967)

Laatste rooster mondeling eindexamen ‘Gamma’ van Sjaak Laurent en Hans Dornseiffen. Peter Hulsbosch was inmiddels met zijn studie gestopt. Het schriftelijk examen deden we gelijk met de examens van de zesde klas alfa en bèta. We zaten in een apart deel van de bibliotheek en we kregen een gekopieerde eindexamentekst van 6 alfa en mochten een woordenboek voor de vertaling gebruiken.

Hierna was de eigen schoolopleiding van Hageveld (opleiding Gamma) – om met toestemming van de minister theologie te gaan studeren – voor altijd afgesloten.  Het Groot Seminarie in Warmond ging dicht en vanaf september 1967 kon je Theologie  aan de Katholieke Theologische Hogeschool in Amsterdam gaan studeren. Je kon een kamer huren (f.55,= per maand én f.25,= voor schoonmaak, wc-papier, gas en elektra) in een van de studentenhuizen van de Stichting Warmond. In oktober 1967 betrok ik de voormalige badkamer in Willemsparkweg 137 in Amsterdam, ongeveer 6,5 vierkante meter groot en met een matglazen raam. Twee weken later zat er gelukkig gewoon glas in het raam. Ik had wel de beschikking over een deel van het balkon én een kast op het balkon.

Hieronder is het eindexamen-rooster voor mondeling:

Er kwam ook een nieuwe prospectus uit van hageveld – hoe anders dan die van 1959 – 1960…