Home Mail Login

Laatste Nieuws

Op zoek naar informatie over Michel van Overbeeke? Klik met de muis op de ets van Michel van Overbeeke !

Zoek je contact? Klik met de muis op het kleine envelopje in de groene balk, rechts boven.

Reünie op Hageveld 2017 - zie de foto's!

Willem Snitker heeft prachtige portretten getekend - zie Hageveld!

Ik zou het leuk vinden als je zou willen reageren. Ik ben bijv. op zoek naar foto's van kleinseminarie Hageveld 1960 - 1967. 

Vast bedankt voor de reactie! 

 

 U bevindt zich op: Hageveld foto's schooljaar 1960 - 1967

Hageveld 1960 - 1967

Van september 1960 tot en met juni 1967 was ik student op het kleinseminarie Hageveld in Heemstede. Dat was in die jaren nog geheel internaat.

Ik vind het leuk om mijn foto's uit die jaren op internet te zetten. Enkele klas- en jaargenoten (Jan Dam en Co Jong) vinden dit ook en hebben mij vele foto's gestuurd. Op die manier hoop ik tot een soort fotoalbum van die jaren 1960 - 1967 te komen. Ik wil jaargenoten uitnodigen om hun foto's aan mij door te sturen.  Ze zullen onder jouw eigen naam gepubliceerd worden. Als je negatieven hebt, kan ik die ook scannen.

Graag nodig ik je uit om via 'contact' hierop te reageren. Klik daarvoor op het envelopje, rechts boven, in het groene vlakje.

Klik links op één van de jaartallen / mapjes.

Speskoffertje

 

Mijn 'speskoffertje' uit 1960. Elke 14 dagen bracht de bode Snelle Visser uit Bussum mijn speskoffer met schone was, een brief, fruit en wat snoepgoed. Je had de hoop ('spes' in het latijn) dat dat lekkers er daadwerkelijk ingedaan was. Meegestuurde boeken moesten door de surveillant bekeken worden en voorin werd dan 'vidi' (ik heb het gezien) geschreven. De 'A' op het mandje betekende dat het koffertje voor de 'Kleine Kant' (De klassen 1 en 2)  bestemd was. De 'Grote Kant' had een 'B' (de klassen 3 tot en met 6).

De speskoffer gebruiken we nog steeds als wasmand!