Hans Dornseiffen

Hobby’s van Hans Dornseiffen

Het lijkt me leuk om in onderliggende mapjes te laten zien wat mij bezighoudt: mijn hobby’s. Mijn belangrijkste hobby is altijd fotograferen geweest. Daarmee heb ik mij ook verdienstelijk kunnen maken voor mijn vakvereniging: de Vereniging van Geestelijk VerZorgers. Vrucht daarvan zijn twee fotoboeken en twee fototentoonstellingen, die jarenlang in Nederland in (vooral) gezondheidscentra zijn geëxposeerd.

Bij het veertig jarig bestaan van mijn vakvereniging in 2011 is het boek ‘Zinnig verband, veertig jaar Vereniging van Geestelijk Verzorgers in Zorginstellingen’ uit gekomen met 37 artikelen over ons werk, dat zich vaak in het ‘verborgene’ afspeelt. Zowel de voorpagina als de vele foto’s in het boek komen van mijn hand. 

Nieuwe hobby en uitdaging

Sinds mijn pensionering ben ik mij meer en meer met ikonen gaan bezighouden en heb enige jaren in de redactie van een prachtig kwartaalblad over ikonen: Eikonikon gezeten. Voor geïnteresseerden zal er vast wel een leuk artikel tussen zitten.

Sinds mijn vrouw Gemma en ik elkaar kennen (vanaf oktober 1971), sturen we elk jaar zelfgemaakte nieuwjaarskaartjes. Wij vinden het samen een grote uitdaging om één van mijn foto’s en een passende tekst daarvoor te gebruiken. Alle kaartjes zijn in dit submapje afgedrukt.